Butikimm Instagram Mağazası

Butikimm Instagram Butik

instagram’da her on kullanıcıdan bir tanesi bu platformu yeni ürünler satın almak veya bulmak için kullanıyor. Özellikle ürün ile ilgili araştırmalarda insanlar Instagram’ı çok tercih ediyor. Bu istatistiklerle de ispatlanmış. İnsanların %81’i Instagram’ı ürün ve hizmetleri araştırmaya yardımcı olmak için değerlendiriyor.

butikimm instagram profil görseli

butikimm instagram profil görseli

Butikimm instagram hesabı da, instagram üzerinden kaliteli ürün satışı yapan butiklerden biri. Butiği gördüğümüzde incelemenin faydalı olacağını düşündük ve sizin için bu yazıyı hazırlamaya karar verdik.

Butikimm instagram hesabının yaklaşık 290 bin gibi fazla sayıda takipçiye sahip. Ürünlerini bu kanal ile müşterilerine duyurmaya hedeflemiş. Dikkatimizi çeken bir özellik, Hikayelerinde müşterilerinden gelen memnuniyet mesajlarını paylaşıyor. Bu tür mesajlar oldukça fazla. Bu tarz mesajların çokluğu butiğin başarısını ortaya koyuyor. “Ürünler Hemen Teslim” mottosunu benimsemiş bir butik bu. Şimdi detaylı bir şekilde butiğin özelliklerine bir göz atalım.

Burada aktif bir instagram sayfası ile karşı karşıyayız. Satmak istediği ürünleri tanıtımı için günde yaklaşık 10 paylaşımda bulunuyor. Biz bu veriyi önemsiyoruz, çünkü kullanıcısını, müşterisini düşünen bir butik, yaptığı paylaşımların kaliteli olmasının yanı sıra sürekli güncel olması da önem arz ediyor.

Butikimm Instagram Sayfası Ne Tarz Ürünler Satıyor?

Pantolondan abiyeye, ceketten mini boy elbiselere kadar birçok kategoride ürüne sahip butikimm, çok geniş bir bakış açısına sahip. Ürün görsellerinin çok kaliteli olduğunu da belirtelim. Üstelik yapılan paylaşımlar içerisinde kombin fikri oluşturabilecek görseller de yer alıyor. Örneğin aşağıdaki görselde sadece pantolon satışı olmasına rağmen, bu pantolon ile uyum içinde olabilecek ayakkabı, kazak, aksesuar gibi detaylar da yer alıyor.

Butikimm Tasarim Kaşe Pantolon

Butikimm Tasarim Kaşe Pantolon

 

Satışa sunulan ürünlerde renk detayları paylaşılmıyor. Aslında bu bilgi kullanıcılar için önemli. Genel olarak düz renkler tercih edilmiş, siyah ve koyu renklerin ağırlıklı olduğunu söylemek istiyorum ancak bu belirli kategorilerle sınırlı.

Paylaşımlarında fiyatın yanında beden bilgileri de paylaşılıyor. Ancak burada şunu belirtmek fayda var, S,M,L olarak değil beden numarası yer alıyor, 36,38,40,42 gibi. Belki bedende kalıp farkı olabilir. 

Her mevsime uygun kıyafetler görebilirsiniz. Kışın kürk detaylı parkalar yer alırken, bir yandan da çeşitli ortamlarda giyebileceğiniz maxi, midi, mini boy elbiseler de paylaşılıyor.

Butikimm Instagram Satış Kanalları Nelerdir?

Butikimm instagram butiği tek bir satış kanalına sahip; Whatsapp. 0530 123 32 27 telefon numarası üzerinden siparişlerini alıyor. Bu anlamda modapiyasa üzerinden butikimm butiğine ait ürünleri inceledikten sonra “Whatsapp’tan Sor” butonuna tıklayarak, beğendiğiniz ürün ile  detaylı bilgi alabilirsiniz.

Butikim Instagram Sayfası Satış Kuralları Nelerdir ?

İade: Gelelim Butikimm instagram hesabının satış için koyduğu kurallara. İadenin olmaması bir dezavantaj. Daha önce de belirtmiş, günümüz moda e-ticaret sektörünün en büyük problemlerinden biri değişim ve iade konusu. Sanırım, bu butiğin eksik diyebileceğimiz parametrelerinden biri.
Değişim: Ürün değişimi konusunda herhangi bir detay paylaşılmamış. Eğer herhangi bir ürün satın alacaksanız bunu mutlaka sormanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca İnstagram’dan Alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Kargo ve Ödeme: Her butik ürünlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde müşterisine teslim etmek ister. Butikimm’de, Sürat Kargo aracılığıyla siparişlerini sahiplerine göndereceğini belirtiyor. Ödeme konusunda da kapıda nakit ve kredi kartı ile ödeme kabul ediliyor.

Butikimm Instagram Çekilişleri

İnstagram üzerinden satış yapılır da çekiliş yapılmaz mı 🙂 Butikimm instagram, çekilişlerini öne çıkanlar arasında paylaşıyor. En son gördüğümüz yılbaşı için bir çekiliş yapılmış ve 1000 TL hediye çeki ödül olarak belirlenmiş. Ne kadar çok paylaşım yaparsanız o kadar şansınız artar 🙂

butikimm çekiliş paylaşım görseli

Butikimm Instagram İndirimleri

Sanırım butiğin en eksik özelliği diyebiliriz. Bizce olması gereken bir özellik. Kullanıcı ya da müşteri bu tarz jestler bekliyor. Bu anlamda butikimm yetkililerine sesleniyoruz, takipçilerinizin de destekleyeceği bu fikri değerlendirmenizi isteriz 🙂 Açıkçası gördüğüm herhangi bir indirim bilgisi ya da detayı yok.

Butikimm Hakkında

Butikimm instagram butik hesabı kullanıcılarından çok güzel geri dönüşler alıyor. Bu geri dönüşlerde sadece teşekkür yok, bu pozitif görüşler görsellerle beraber destekleniyor.

Butik ile ilgili izlenimlerimizi kabaca anlatalım dedik. Kaliteli ürün satışı, Türkiye’nin her yerine ürünlerini titizlikle göndermesi, ürün listesinin çeşitli olması, artıları olarak değerlendiriyoruz. Bununla beraber iadenin olmaması, satış ile ilgili işlemler hakkında az bilgi gibi eksikler de göze çarpıyor.

Öngördüğümüz, butik müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile büyümeye devam edeceği. WhatsApp dışında bir satış kanalı olmadığı için tüm enerjisini İnstagram ve takipçilerine odaklamış durumda.

İnstagram dünyasında moda alemi sürekli genişlemeye devam ediyor ve biz bunun heyecanını yaşıyoruz. Eğer siz de bu alemde, bir instagram butik sahibiyseniz ve ürünlerinizin web sayfamızda yer almasını istiyorsanız, buradaki formdan bizimle irtibata geçin.